perjantai 20. toukokuuta 2011

Kosaisu

Meidän matalampi sit kysäisi, eli kosaisi, sitä quun edellisen postauksen kommentissa ehdottamaa poikakoiraa. Sen ihminen oli kumminkin sitä mieltä, että Hupin tarttee vielä vähän kasvaa ja hyvä niin. Pojat on aika usein pitempään pentuisia kuin tytöt - niin ihmispojat kuin lapinkoirapojatkin.

Me nyt sitten ruvettiin oikeen miettimään, mitkä ne olis ne viis tärkeintä asiaa Seitan mahdollisessa sulhasessa ja pistettiin ne tärkeysjärjestykseen. Jos joku tuntee semmosen poikakoiran, joka sopis kuvaukseen ja vois olla halukas sulhasmiäheksi, niin saa mielellään ehdottaa.

1. Ensinnäkin sen koirun pitäis olla terve ja sen suvussa pitäis olla mahdollisimman vähän perinnöllisiä sairauksia (sitä ei tietenkään helposti voi tietää ja vastuullisen kasvattajan tehtävä onkin ottaa siitä mahdollisimman hyvin selvää).

2. ja 3. Sen tarttis olla hyväluontoinen ja älykäs, koska Seitakin on tosi fiksu, eikä me tahdota tyhmiä pentuja ollenkaan, kun ollaan näin hyvälle totuttu. Seita on ihanan rauhallinen ja ihmisille ja kissoille kyllä lempeä, mutta ei vieraille koirille, joten se poika vois mielellään olla vähän vähemmän tappelunhaluinen.

4. Sillä sais mielellään olla kaunis pää, pienehköt korvat, hyvä otsapenger ja vähän lyhyempi kuono kuin Seitalla.

5. Mielellään se sais edes periyttää kermanväriä, ellei sitten ole itsekin kerma tai soopeli.

Höh. Taitaa tämmöset listat olla yhtä pöhköjä kuin ihmisilläkin. Eihän sen paremmin täydellisiä ihmisiä kuin koiria ole olemassakaan...mutta saahan sitä tietysti haaveilla.

8 kommenttia:

 1. Toivotaan, että sopiva sulhaskandidaatti löytyisi! Ja sit nää kuvat, nää on kyllä niin ihania!

  VastaaPoista
 2. Ajatella. Seitakin on jo niin iso :)

  VastaaPoista
 3. Että mun tekee mieleni koiraa...kerrostalo, voi itkut.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti se sopiva sulhaskandidaatti löytyisi!

  VastaaPoista
 5. Millä ohjelmalla nuo hianot kuvat on tehty?

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa aika hyvältä listalta. Voi että :0 Itselleni narttupentua kaipailin kermanväriseltä nartulta mahdollisesti ja täällähän sellainen etsii sulhasta... Aivan täydellinen äitikandidaatti olisi <3
  Sattuu olemaan niin, että itselläni on nuori miehenalku täällä kotosalla, joka melko hyvin täyttäisi kriteerit. Suvussa ei (omien tietojeni mukaan) ole perinnöllisiä sairauksia, muutenkin varsin terveitä koiria, poika on mahdottoman älykäs ja ystävällinen, hirmu nopea oppimaan ja aivan ihana. TODELLA lapsiystävällinen ja niiden kanssa osaa varoa, ei riehu pikkuihmisten tai pentujen kanssa. Ei rähise turhasta ja yrittää muutenkin aina sovitella riitatilanteita. Jos toinen on liian kova päällepäsmäri niin meidän poika alistuu sitte ja rauhoittaa tilanteen. Iso se on, ja riistanvärinen, mutta suvussa on isän ja äidin puolella aika lähelläkin kermaa ja soopelia, eli pitäisi sen vissiin periyttää kermanväriä.
  Ihan pieniä korvia sillä ei ole, otsapenger on vissiin ihan ok, muutenkin kovasti ovat tuomarit kehuneet sen upeaa uroksenpäätä. Hmm. Mutta jos en nyt jaarittelisi enempää, saat toki ottaa yhteyttä jos kiinnostaa :)
  voit vaikka lähettää viestiä, finnsbeproud@gmail.com
  Mutta joka tapauksessa, onnea uroksen etsintään :)

  VastaaPoista
 7. Ai niin! Unohdin edellisessä kommentissa mainita, että asumme tunnin matkan päässä Lappajärveltä, eli emme edes kovin kaukana :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Naukulan Mamma :)

  Välillä tuntuu, että ne kasvavat aivan liian nopeasti, Isopeikko..paitsi silloin, kun pitää siivota pissoja lattialta :)

  ..ja sitten olisi paljon paikkoja, minne ei pääsisi, jos ei olisi haukulle hoitajaa, Vilukissi..

  Olisihan se mukavaa, intootje, mutta jos ei löydy, niin ei väkisin. Ehkä niille pennuille ei sitten olisi löytynytkään hyviä koteja. Se huolihan aina pentuja hankkiessa on.

  Ne ovat minun mieheni ottamia, Satu, eivätkä kuulemma ollenkaan millään tietokoneohjlmalla muokattuja. Ymmärtääkseni ne on saatu aikaan ottamalla kaksi kuvaa päällekkäin :)

  Mielenkiintoista. Taidanpa pistää sähköpostia tulemaan, Anonyymi :)

  VastaaPoista