torstai 22. joulukuuta 2011

Kutittaa

Seitasessu kävi tänään lääkärissä, kun sitä on pitkään kutittanu kainalosta niin, että se on raapinu sinne reiän. Ei löytyny mitään öttiäisiä, vaikka eläinlääkäritäti yritti pyydystää semmosia teipillä ja kammalla. Todennäköisintä on, että Seitaa on haukannu loppusyksystä hirmukärpänen, eikä se purema oo parantunu, vaan tulehtunu, kun sitä jatkuvasti rapsutellaan. Nyt sille syötetään jotain pillereitä, joiden pitäis parantaa se tulehdus ja sit jotain tököttiä, jota ripotellaan ruuan päälle. Sen pitäis parantaa ihon kuntoa, vaikkei Seitalla ihottumaa muualla oo, ku siinä yhessä paikassa.

Semmosen tärkeän asian se lääkäri meidän ihmisille kertoi, jonka ne haluaa tässä nyt kirjottaa muillekin, että netissä ja muualla leviävä tieto, jonka mukaan vehnä aiheuttais monille koirille allergiaa, on täyttä humpuukia. Kuulemma vilja-allergisia koira on tosi vähän. Todennäköisempää on esimerkiksi vaikkapa naudanliha-allergia. Ei siis kannata heti rynnätä vaihtamaan koiran ruokaa viljattomaan, jos sille tulee ihottumaa..

Me oltais kyllä tykätty, jos se tohtori olis määränny meidät kaikki vaikka kinkkudieetille, mutta samoja tylsiä nappuloita ne meidän kuppiin sen eläinlääkärireissun jälkeen kippas. Höh.


4 kommenttia:

 1. Peikko tuntee ja yhden piänen valkoisen koeran, joka ei ole ollenkaan vehnäherkkä. Mutta sitä harmittaa, kun peruna saa sen nahan kutkuttamaan ja se niin tykkää makkarasta, varsinkin niistä, joissa on perunajauhoa.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä teillä näyttää jouluiselta. Meil ei oo tommosta metsänpuuta sisällä. Olis kyllä kiva.

  Toivottavasti tuut terveeks. Hirmukärpänen? En oo onneks tommosta nähnyt, mutta tehän lenkuroitte metsässä koko ajan, joten ei mikään ihme, että kaikenlaisiin öttiäisiin siellä törmii.

  VastaaPoista
 3. Kinkkudietti? Hyvältä kuullostais, miettii Helmi.

  VastaaPoista