keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Puutarhakoiria


Musta tuntuu, ettei meidän ihmiset alkuunkaan käsitä, kuinka verrattomia puutarha-apulaisia me lapinkoirat ollaan. Jos ihminen ei esimerkiks jaksa kaivaa kuoppaa itse, voi ihan hyvin pistää Seitan tai Ainun naruun siihen kohtaan ja hetken päästä on kuoppa valmiiks kaivettu. Ainukin on pengastanu matalamman köynnöksille jo kaks komeeta monttua omppupuun juurelle.
Me ollaan kauheen hyödyllisiä myös linnunpelätteinä. Ei varmana tuu vaakut kaiveleen siemeniä maasta ylös, kun me ollaan kasvimaan vieressä vahteina, eikä naapurin kissat järjestä kylvörivejä luovasti uudelleen.

Puutarhatontut on sit myös ihan poissa muodista, ettäs tiedätte. Nykyään pitää kaikilla trendikkäillä ihmisillä olla pihakoristeena oma lapinkoira.

Noi puutarhatyöt on aika raskaita ja välillä tarttee ottaa pienet torkut omppupuun alla. Sais vaan se puu jo kasvattaa lehdet, että varjoa olis vähän enemmän...ja matalampi käski lopuks sanoo, että kasvaa meillä pihalla vielä vähän kukkiakin, vaikka me sitä nyt ahkerasti hoidetaankin, kun metsässä ei rauhotusaikana saa juoksennella vapaana. Tossa on esimerkiksi yksi.

9 kommenttia:

 1. Olette kyllä IHANIA puutarha-apulaisia. Ja niin kauniitakin! Tulisittepa meillekin vähän paimentamaan yhtä kissaa (Sulo), ettei se kyttäilisi jatkuvasti noita pikkulintuja (huok).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen paimentaminen on niin kivaa, että voitais me vaikka tullakkin ;)

   Poista
 2. Teille on nyt lipsahtanut vähän väärä otsikko! Oikea olisi ollut "Syötävän söpöjä puutarhakoiria"

  VastaaPoista
 3. Olisipa puutarha ja lapinkoira sitä hoitamassa! Mikä tuo kuvassa oleva kukka on? Työmatkani varrella olen ihmetellyt samanlaista kukkaa jo muutaman viikon. Laitoin jopa Facebookiin kysymyksen kuvan kera, mutta ei kaveripiiristäni löytynyt kukan tuntijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sipulikukka jonka virallisempi nimi on keisarinpikarililja. Keisarinkruunuksikin sitä sanotaan. Niitä on myös keltaisia. Haisevat muuten ihan hirveältä :)

   Poista
 4. Voisitte tulla lisävoimiks mulle kaivaan äipän iloksi (?) lisäkuoppia istutuksille, keh heh, teiltä kun toi kaivuuhommaa käy noin etevästi ja kätevästi. Ihailen.

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti puutarhakoirat ovat somia. Peikko voisi tykätä luolakoirasta :)

  VastaaPoista