sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Villikissana vintillä ja hirveetä hiirestystä

Meille on muuttanu kutsumattomia vieraita. Ihmiset ei tykkää semmosesta yhtään, mutta kissoille se passaa.Viikkokausia ollaan kuunneltu vikinää ja rapinaa seinälevyn takaa.
Ensin kaksjalkaset hankki talon täyteen semmosia sähköisiä piipittimiä, joiden piti muka karkottaa ne siimahännät. Ei ne mitään karkottanu. Hiiret tais pistää sen musiikin tahdissa lattialautojen alla tanssiks ja rouskutti seinän välissä entistä äänekkäämmin.

Seuraavaks ne viritti komeroon tappovälineitä, joiden oli tarkotus ottaa ottaa hiireltä nirri pois. Sit matalampi huusi aina ihan kamalasti, kun me meinattiin mennä sinne kaappiin. Se kai pelkäs, että meiltäkin lähtee nirri pois tai ainaskin joku tassu. Ykskään hiiri ei suvainnu mennä niitten loukkuihin, mutta matalampi sai sellasen napsauttimen sukanvarpaaseen kerran.
Lopulta ne hoksas päästää kissat vinttiin ja sinne, missä se turhanaikainen murhaväline oli ollu. Silloon alko kaamea verilöyly. Kissat sai kiinni ainaskin viis hiirtä yhen päivän aikana, eikä matalampi tällä kertaa yrittäny pelastaa niitä, niinku tavallisesti.

Se vaan tuhersi itkua, piti käsiä korvilla ja yritti kestää, kun me kissojen kanssa hoidettiin sen likanen työ. Kissat tosin ei tykänny, kun mä otin niiltä ne hiiret ja kytkin niistä saman tien äänen pois. 

Piisku innostui olemaan villikissana vintillä niin, ettei meinannu enää tulla alas ollenkaan. Ihmiset ihmetteli, kun ei sille tullu edes nälkä tai jano, mutta ehkä sillä oli siellä luomueväät.

11 kommenttia:

 1. Niinpä! Joskus itkukin voi olla se pienempi paha.
  Peikko joskus nuorempana pelasti hiiriä kissojen kynsistä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kissa on parempi hiirenpoistaja kuin piipittimet ja loukut. Homma hoidettiin hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat taitavat olla sitä mieltä. Hiiristä en olisi niinkään varma,mutta pakko sille ongelmalle oli jotain tehdä. Niitä siimahäntiä alkoi vilistellä täällä niin häiritsevän paljon.

   Poista
 3. Luonto hoitaa, niin sen vaan on mentävä vaikka kuinka pahalta tuntuisi. Onneksi oli hurjia metsästäjiä talossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pörröturkkisista hiirenloukuista ei ole pulaa ;)

   Poista
 4. Minä odottelen kovasti sitä hetkeä kun Miina kantaa ensimmäisen hiirensä näytille. Tuleekohan kaupunkilaiskissasta koskaan maalaista hiirikissaa :)!

  VastaaPoista
 5. Kissit ovat kyllä ihan petoja, se on niillä luanteessa :)

  VastaaPoista
 6. On ne ja se on minusta vähän kamalaa..

  VastaaPoista
 7. Hi hii, tulimpa hyvälle tuulelle heti aamutuimaan. Vaikka ei minustakaan hiirten kohtalo kivaa ole kun kissat päästetään vauhtiin. Sen verran söpöjäkin otuksia hiiret on mutta joskus täytyy se söpöys unohtaa...Meillä kissat sai myös muutaman siimahännän napattua vintistä, loput loukutettiin kun ne oli niin viisaita ettei tullut kissojen luo. Nyt on hiljaista :)

  VastaaPoista