tiistai 15. marraskuuta 2011

Usma ressukka

Nyt on Usma ressukka niin kipeä, ettei siitä ole kertomaan mitään. Matalampaakin itkettää myötätunnosta. Leikkaus sujui kai niin kuin oli tarkoituskin, vaikka suureksi yllätykseksemme eläinlääkäri sanoi, että Usma on selvästi ylipainoinen (hieman päälle 16 kg. tarkemmin en osaa sanoa, kun en ollut mukana. Korkeampi ihminen vei pörriäiset lääkäriin) ja kaiken kukkuraksi juoksu oli TAAS alkamassa, vaikka edellinen oli elokuun lopulla. Ilmeisesti Usman hormonitoiminta on hieman poissa raiteiltaan. Toivottavasti tilanne nyt tasaantuu ja painokin hieman laskee. Kasvaimia ei onneksi näkynyt, eikä nyt tarvitse enää kärsiä hankalista juoksuajoista, eikä pelätä kohtutulehdusta.

Villiminttua lääkäri tutki ja väitti sen olevan ikäisekseen hyvässä kunnossa, vaikka meidän silmissämme se on kovin laiha. Uusiutuvien hengitystietulehduksien syyksi hän arveli herpesvirusta. Seuraavan tulehduksen ilmaantuessa kokeilemme antibioottikuuria oireita lievittämään.

Muskakisun hermoja koettelevaan pissimispuuskaankin (kaikki vuodevaatteet pesuun useampaan kertaan viikossa) korkeempi ihminen kysyi neuvoa ja lääkäri oli kyllä sitä mieltä, että Muskakin kannattaisi steriloida. Sillä on kuulemma riski saada kasvaimia, kun juoksut seuraavat toisiaan ilman, että pentuja syntyy. Pitänee siis yrittää varata sillekin aika vaikkapa samalle kertaa, kun 12 päivän päästä käymme poistattamassa Usman tikit.

Ei ole halpaa lystiä tämä tämmöinen, eikä oikeastaan lystiä lainkaan.Onneksi sentään palvelu Seinäjoen MAI-VET -klinikalla on ensiluokkaista ja empaattista. On ihan hirvittävää katsella, kun oma rakas pieni on tuskissaan. Yritän kuitenkin ajatella niitä hyötyjä, joita tästä piinasta tulevaisuudessa koituu. Niin fiksu kuin Usma onkin, valitettavasti se ei taida osata ajatella niin pitkälle..


12 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista Usmalle. Sterkkahaavat onneksi paranee nopsaan. :) Jaksamisia myös kisuille pissajuttujen ja muitten asioitten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Paljon voimia ja pikaista paranemista teille!

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä surkeeta näitte rakkaiden karvapalleroiden kärsimystä katsella, mutta onneksi ne pakkaavat kyllä äkkiä näistä vaivoistansa paranemaan. Joskus jopa liiankin aikaisin. Meillä ainakin on joutunut pitämään tötteröä hidasteena päässä, vaikka muutoin alkaisi olemaan kunnossa ja kivuton - ettei haava repeäisi kovassa menossa.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista Usmalle!

  Sari

  VastaaPoista
 5. Hyviä jatkovointeja Usmalle ja kisuille! Joskus sitä vaan paremman olon eteen joutuu jonkun aikaa olemaan vähän huonompioloisena.

  VastaaPoista
 6. Voi poloisia. Nyt vain pikaista paranemista Usmalle ja vointeja myös matalammalle itselleen!

  VastaaPoista
 7. Paranemisia kovasti ja pitääpä kertoa, että poppookin luottaa nykyään Mai-Vetin hoitoon. :)

  VastaaPoista
 8. Pikaista paranemista Usmalle ja rapsutuksia. Halauksia. Nukkekoti Jie ja karvaiset kaverit.

  VastaaPoista
 9. Voi toista! :( Pikaista paranemista Usma! ...ja et sä kyllä mun silmään yhtään ylipainoiselta näytä.

  VastaaPoista
 10. Olen ollut myös tyytyväinen MAI-VET:n touhuihin. Hyvää ja ystävällistä palvelua. Ostamme sieltä raksut ja joskus myös käytän kissoja siellä, vaativimmissa jutuissa. Muutoin käymme lääkärissä toisessa naapurikunnassa...
  Paranemisia teille!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikista kilteistä toivotuksista ja Petralle kohteliaisuudesta.

  On kiva kuulla, että muutkin on tykänneet käydä siellä MAI-VET:issa. Meillä on kyllä täällä paikkakunnalla ihan hyvä eläinlääkäri, mutta sillä on vähänlaisesti vekottimia, millä voi tutkia koirujen ja kissojen tauteja. Sitäpaitsi sillä on aina kiire. Siksikin on kiva mennä sinne Seinäjoelle.

  VastaaPoista