maanantai 30. tammikuuta 2012

Kissanhiekkatesti

Meidän kisut pissii hiekkalaatikkoon. En kyllä ymmärrä miks. Pihalla se kävis niin paljon näppärämmin, eikä matalammankaan tarttis karjua, kun lattialla on aina kissanhiekkaa.

Meillon melkeen aina imuri lattialla ja Muska on edelleen ihan rakastunu siihen (jossain aiemmassa postauksessa taitaa olla samantapaisia kuvia). Korkeempi on aina poissa ja matalampi on niin kipee ja laiska, että sen kaikki voimat menis kuulemma siihen, että se hakis imurin kaapista, joten se odottelee Muskan ilona lattialla emännän siivousinspiraatioita.

Viime aikoina matalampi on tehny eläinkokeita kissoilla. Se on laittanu kaikkiin neljään vessaan erilaista hiekkaa ja kokeillu, mikä leviää vähiten tassuissa ja mistä kisut tykkää eniten. Meidän kisut ei onneks oo kauheen kranttuja hiekan suhteen, kunhan se on puhdasta. Mitään ei boikotoitu täysin, mutta suosikiksi nousi valitettavasti se ainoo, mikä pitää viedä roskikseen. Muut voi vedä pihan perälle kompostiin. Se sama hiekka levis myös kaikkein vähiten tassuissa vessan ulkopuolelle, mutta matalampi sanoo, että se on kyllä valmis kestään ja siivoon sotkuja, jos se hiekka vaan on ekologista, eli ei jää kökkiin kaatopaikalle, vaan hajoaa meidän kompostissa maanparannusaineeksi.

Ne meidän testihiekat oli:

1.Cat's Best Ökö Plus (paakkuuntuva)
+Kuusipuuta. Ekologinen.
+Paakkuuntuu hyvin.
+Pitää haisut kurissa.
-Pölyää ihan kamalasti ja leviää kovasti ympäriinsä

2.Cat's Best Nature Gold (pellettihiekka, mäntyä)
+ekologinen
-Lentää ainaskin metrin laatikon ympärille, kun Piisku kaivaa kuoppaa Kiinaan.
- Haisee nopeesti pahalle
-Ei ole riittoisaa
-Paakut liimaantuu helposti vessan pohjaan ja pysyy huonosti siivotessa kasassa.
-+Kisut kyllä tykkäs, mutta harvemmin ne joutuu niitä siivoomaankaan.

3.Tigerino Crystals (paakkuuntumaton silikaattihiekka)
-+ Pussissa väitetään, että sen voi kompostoida, mutta matalampi epäröi vähäsen laittaa sitä kompostilootaan, kun siinä on semmosia sinisiä rakeitakin seassa. Mitä lie myrkyllistä väriainetta..
+Imee hyvin haisut
-Kissoilla kesti kauan tottua, kun ne rakeet rapisee niin kamalasti ja tuntuu vissiin teräviltä tassuissa

4.Tigerino Canada (talkintuoksuinen paakkuuntuva mikrohiekka. Savea)
+Kisut tykkäs eniten
+helppo siivota ja tuoksuu pitkään hyvälle
+riittoisaa
+kulkeutuu tassuissa vähemmän kuin nuo muut (tai sit vaan näyttää siltä, kun rakeet on pienempiä)
-Ei voi kompostoida

Kaikki noi hiekat on meille ostettu ZooPlussasta.

5 kommenttia:

 1. Meidän suosikki on EverClean. (http://www.severa.net/iframe.php?page=26&newsub=)Sarjan kaikki tuotteet ovat olleet yhtä suosittuja. Ei olla kompostoitu kyllä, koska tätä savimaata on hurjasti ympärillä liikaa jo muutenkin. Yksi lootallinen ensin pohjaksi, sitten toinen siihen viereen, että saa lisätä poistettujen paakkujen tilalle tuoretta. Ja on muuten riittoisaa. Kahden kissan taloudessa käydään yksi loota ostamassa puolentoista-kahden kuukauden aikana. Äly-hyvää! Ja sitoo kaikki hajut. Vähän se tulee veskistä ulos tassujen mukana, mutta meillä on sellainen muovisuojus siinä, mihin ne ylimääräiset kuitenkin enimmälteen jäävät. Enää ei ole tarvinnut nukkua kissanhiekkanöpösten seassa, niinkuin joskus... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, Minz. Toisten käyttökokemuksia on aina kiva kuulla. Mistä sinä olet tuota tavannut ostaa? Meillä hankintapuoli hoidetaan nettikaupoissa, koska paikkakunnalla ei ole kuin kaksi ruokakauppaa..

  Semmoista ritilää vessan vieressä meilläkin muuten kokeiltiin, mutta Mimmiryökäle ryhtyi pissimään siihen!

  VastaaPoista
 3. Näinhän se usein on, että jos haluaa valita ja toimia ekologisesti, niin joutuu monesti näkemään jonkin verran ylimääräistä vaivaa. Siksi hatunnostoni sisulle ja periaatteille.

  VastaaPoista
 4. Hyvä testi! Ja jos Kiinaan pitää kaivaa, niinkuin esim. Wilmallakin oli tapana, niin käyttämämme Everclean leviää kyllä kaikista varotoimista huolimatta! Muuten yhdyn Minzin ylistyksiin, mutta tätä ei voi kompostoida. (Ei ainakaan saa laittaa biojäteastiaan). :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on toiminut Faunataren sekä Mustin ja Mirrin paakkuuntuvat hiekat parhaiten. Riittoisia ja hajut pysyy kurissa. Ei tarvi laatikkoa pestä usein, kerran kuukaudessa. Kunhan ottaa paakut pois hyvin. Kulkeutuu toki vähän tassujen mukana ja laatikon ympäristö on hiekkainen. Se ärsyttää! Meilläkin on imuri tuossa aina valmiina!

  VastaaPoista