sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Parempaa ruokaa, kiitos!

Nyt mua vähä masentaa - muukin ku epilepsia ja laihdutuskuuri. Meillon nimittäin kupissa nykyään aina pahaa ruokaa. Mä HALUUN jotain parempaa. Muuten en enää ikinä syö omasta kupista mitään, vaan kiipeen pöydälle ja syön kissojen ruokaa.

Pentuina saatiin Seitan kanssa usein itse keitettyy puuroo. Viime vuosina toi henkilökunta on törkeesti laiskistunu ja ruvennu syöttään meille Royal Caninin nappuloita. On jouduttu pupeltaan Medium adultii, sensibleä ja nyt sit vielä kaiken kurjuuden huipentumana sterilised-versiota, joka on jotain ällöö laihismuonaa koirille, joilta on vauvantekovehkeet viety.

Nyt matalampi on onneks ruvennu epäileen, että toi mun silmänympärystän punotus sekä Seitan että mun ihon kutina saattaa johtuu just tosta ruuasta, eikä esimerkiks Dentastickseistä, joita se joskus on kans epäilly syyksi.

Se on tähän asti kuulemma ajatellu, että täytyyhän "kuninkaallisen kaniinin" olla hyvää ruakaa, ensinnäkin, koska se on niin kallista. Toiseks siitä syystä, että sitä myydään eläinlääkäriasemilla ja kolmanneks siks, kun se on ainoo merkki, josta meidän kissat on ihastuksissaan.

Nyt on vaan isona pulmana se, mikä olis sit joku toinen nappulamerkki, jota me voitas kokeilla. Mun miälestä sen pitäis olla ennen muuta HYVÄÄ, mutta matalampi meinaa, että sen pitäis olla myös laadukasta ja saatavilla nettikaupasta, koska ei me täältä mettänperältä mihinkään koiranruokakauppoihin päästä. Mitä teillä syödään? Osaisitteks suositella jotain?

10 kommenttia:

 1. Hintahaitari? Mulla vois olla jotain ehdotuksia. :)

  VastaaPoista
 2. Pienituloisiahan tässä ollaan, mutta hinta ei silti ole pääasia, joten kaikki ehdotukset kiinnostuksella vastaanotetaan :)

  VastaaPoista
 3. Meillä syödään seuraavanlaista sapuskaa, seniori-sellaista koska olen jo melkein 12-v.
  http://www.zooplus.fi/shop/koirat/kuivaruoka/james_wellbeloved?gclid=CKrXxbz7vbUCFah3cAodRTUAfw

  Koittakaahan kaverit jaksella, terv. Sancha
  Muistiinmerkitsi Lea P.

  VastaaPoista
 4. Ehdotan Orijen tai Acana. Tietoa löytyy maahantuojan sivuilta slnimport.fi Siellä on myös verkkokauppa, jota minäkin käytän. Acanasta toisella koiralla koekäytössä vähän hajuhaittoja, koska sisältää myös viljaa. Meillä Orijenin lisäksi myös Ziwipeak käytössä, silloin kun ei voi käyttää raakaruokaa eli reissussa ollessa.
  Kaikkea hyvää kaikille karvaisille, tämä on mukava blogi kivoine kuvineen:)

  VastaaPoista
 5. Meillä syödään tällä hetkellä Britin Sportia, tosin toiveissa olis saada vaihdettua mahdollisimman pian Brit Careen kun itse en tykkää siitä et ruuassa on maissia - se kun on ihan turhaa. Myrn syö Brit Caren Small Adultia ja muutenkin oon ollu ihan tyytyväinen tohon Brit Caren tarjontaan, vaikka se aika hintavaa onkin näin opiskelijabudjetilla. Britin lammasriisi oli kans hyvää Hupsalle, mut siinä oli liian vähän rasvaa - nyt näyttää koirakin paremmalta ja ruokaa menee pikkuisen vähemmän kun siinä on enemmän rasvaa :)

  VastaaPoista
 6. Kokeileppa Agrimarketin Jahti&Vahtia,meillä Diesel syö light versiota ja on todettu todella hyväksi, 15kg maksaa 25 e, mutta löytyy myös 3kg pusseja jota voi kokeilla..Terkkuja pohjanmaalta tällä kertaa, hiihtolomaa vietellään täällä ja ens viikolla takaisin aurinkorannikolle autolla. Halit!

  VastaaPoista
 7. Acana Light & Fit, moni on tykännyt tästä. Orijen on selvästi kalliimpi ruoka jo, samoin Ziwipeak. Brit Caren Light -versiota on kaveri syöttänyt koiralleen ja on sopinut kuulema hyvin sille. Jos Saiva joskus tarvitsee kevytruokaa, niin itse lähtisin tod.näk. kokeilemaan jompaa kumpaa noista. Kevytruokaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei proteiinin määrää ole tiputettu liian alhaiseksi (alle 22%:n), sillä se on kudosten rakenneaine ja vain toissijaisesti energianlähde. Rasva on tärkein energianlähde koiralle, mutta ylipainoon taipuvaisella koiralla sen määrää on pakko hieman tiputtaa. (Periaatteessa normaalirasvainenkin ruoka olisi hyvä, mutta annoskoko pitäisi tiputtaa niin pieneksi, että koiralla olisi kokoajan nälkä.) Brit Care Lightin 9% on aikalailla minimimäärä rasvaa.

  Ja se iänikuinen: lihaa pitää olla koiranruoassa. Kavahdan itse ruokia joissa lukee "maissi, vehnä, maissigluteiini, siipikarjan proteiini".. Kannattaa kiinnittää myös huomiota mahdollisten välipalojen ja namien määrään ja laatuun, ja ottaa ne huomioon nappula-annoksessa.

  Tsempit laihduttamiseen! :)

  VastaaPoista
 8. KIITOS vinkeistä ja siitä, että kerroitte, mitä teillä syödään. Jahtia ja Vahtia olen itsekin suositellut joillekin kasvateilleni. Tuota Acanan Lightia ja Fitiä taidan kokeilla seuraavaksi. Kokeilemalla se kai vaan selviää, kun kaikki koirat ovat niin yksilöllisiä :)

  VastaaPoista
 9. Jere-veli syö Jahti&Vahdin energiaruokaa, mutta siitähän on myös kevytversio olemassa. Tasokas ruoka, kuitenkin halvahko ja kotimainen. Ziwipeak on meillä ollut kokeilussa, hyvä ruoka sekin, vähän kalliimpi kyllä.

  VastaaPoista
 10. Meillä ei Jahti&Vahti kauppaansa tehnyt, ja tuntui että kaikki tuli suorana putkena läpi kun sitä syötti..ulosteen määrä oli melkoinen :D Meillä oikeastaan ainoa merkki mitä pojat kunnolla syö on Bosch. Aiemmin sen premium menue vaan sitä ei enää tehdä niin nyt meillä on bioadult, joku luomujuttu missä on omenaa ja ties mitä herkkua joukossa. Seita syökin sitten Hill'siä eläinlääkärin määräyksestä jotta paino putoaa :) RC:sta olen kyllä kuullut muiltakin että iho-oireita tullut. Itsellä ei tuosta merkistä ole kokemusta.

  VastaaPoista