keskiviikko 20. tammikuuta 2010

LampolassaJoskus me päästään Seitan kanssa mukaan, kun matalampi menee ruokkimaan Matruunaa, Jooseppia ja Pippiniä. Matruuna on toi musta, töyhtöpäinen kana, joka luuli pitkään olevansa kukko, kun ei laumassa sellasta ollu. Se on topakka ja toooosi vanha. Se pitää ton nuoren poikakaverinsa aika tiukasti ojennuksessa.

Niitten alakerrassa asuu Pippin, joka on kova kerjäämään niinku nyt tossa kuvassakin. Se syö heinää, mut mieluummin kaikkia herkkuja, niinku kuivaa leipää, porkkanoita, omenoita ja muuta semmosta. Se ei oikeen tykkää musta, kun mä kesällä paimensin sitä ja oon joskus vähä yrittäny pihistää niitä leivänpalojakin, joita sinne viedään. Seitan kanssa se jo nykyään vähä nuuhkii nenäkkäin. Taitaa olla yksinäinen, ressukka, kun sen sisko kuoli viime kesänä. Itsekin se on jo tosi vanha - ainaskin 12 vuotta.

6 kommenttia:

 1. Herkut ovat kyllä hyviä, lampaastakin.

  VastaaPoista
 2. Mä olin jo unohtanut, että teillä on lammaskin, lisää kuvia siitä kiitos. :) Kaverilla oli joskus aikanaan lammas, kun oltiin lapsia, ja käytiin sen kanssa lenkilläkin teillä ja metsissä.

  VastaaPoista
 3. Niinpä, Isopeikko, mutta kun koiranrontit joskus pihistävät siltä jopa porkkananpaloja..

  Oi sentään, vai kävitte oikein lenkillä! Oliko se narussa kiinni, leila. Oliko heillä vain yksi lammas?

  VastaaPoista
 4. Pippin on niin kovin suloinen. Oli todella iloinen yllätys kun oli ilmestynyt pitkästä aikaa valokuvaakin :)

  VastaaPoista
 5. Lampaalla oli panta kaulassa ja narusta taluteltiin, ihan näytti tykkäävän ulkoilusta. Mulla oli välillä meidän vanha koira mukana samalla lenkillä. Yksi lammas niillä vain oli. Kaverini olisi halunnut vuohen, mutta sellaista ei löytynyt, joten ottivat sitten lampaan. Vuoden se heillä oli ja sitten palauttivat takaisin sinne, josta olivat hakeneetkin.

  VastaaPoista
 6. Pippinillä on hyvin lammasmainen katse:)
  Voiko tuota ees vastustaa?

  VastaaPoista