lauantai 4. syyskuuta 2010

Essimuori

Meidän Essi on hirmuisen vanha koira. Jos se olis ihminen, se sais vuoden kuluttua ajaa jo autoa ja äänestää. Sen äiti oli kans suomenlapinkoira ja sillekin kävi tällai nolosti, ku mullekin, että tuli heilasteltua vähä vääränmoisen sulhasmiähen kanssa. Sen rakkauden hedelmänä syntyi sitten tuo Essi ja liuta muitakin, keskenään eri näköisiä pentuja. Osalla oli kuulemma ihan lyhkäiset töpötassutkin.

Essin tassut oli nuorempana tosi hyvät ja mahdottoman fiksukin se kuulemma oli. Sillä on aina vaan ollu niin huonot hermot, ettei sitä oo oikeen voinu viedä minnekään, kun se pelkää kaikenlaisia asioita.

Siinä, ettei se enää kuule, eikä nää kunnolla on semmonen hyväkin puoli, ettei se hoksaa enää säikkyä esimerkiksi ilotulituksia. Tassut sais kyllä olla vähän paremmassa kondiksessa. Ei oo yhtään kivaa, kun takajalat on ihan jäykät, eikä sängyn alta pääse enää itte pois, jos sinne sattuu menemään.

3 kommenttia:

  1. Essillä on hassu ilme, tai ne silmän pilkut kulmakarvojen seassa :)

    VastaaPoista
  2. Kun Essi syntyi, se oli sysimusta. Vain rinnassa oli valkoinen täplä. Vuosien varrella tassut on muuttuneet ruskeiksi ja tuommoiset silmälasitkin on ilmaantuneet. Jospa koiratkin tarvitsee vanhemmiten rillit :)

    VastaaPoista
  3. Ihana nähdä kuva Essistä! Vanhat eläimet ovat niin sanoinkuvailemattoman hellyttäviä. Essi etenkin on niin kovin symppis.. :)

    VastaaPoista