maanantai 30. elokuuta 2010

Huoli ja häpeä

Nyt kävi kuulkaa tosi nolosti ja kurjasti. Me taidettiin korkeemman ihmisen kanssa molemmat töpätä ja matalampi on siitä aika raivoissaan. Mua se sanoi hutsuksi ja hempukaksi, mutta silitti kumminkin. Korkeemmalle se sano aika paljo muutaki, eikä silittäny yhtään.
Kävi nimittäin niin, että nyt meidän perheessä voi olla edessä semmonen Kennelliiton ulkopuolinen raskaus ja viälä sekarotuisen labbiksen näköisen koiranrontin kanssa.

Korkeempi vei meidät tapaamaan sitä poikakoiraa, kun oli kuullu, että se on leikattu. Ei vaan tullu kysyneeksi koska ja myöhemmin (siinä vaiheessa, kun se oli tosiaan jo myöhäistä) selvis, että siitä ei oo ku kaks viikkoa, eikä matalamman tietojen mukaan semmonen varoaika vielä riitä, jos halutaan olla varmoja, ettei poikakoira saa aikaan pentuja.

Huomenna aamulla kuulemma soitetaan eläinlääkärille ja kysytään neuvoja, mitä nyt olis parasta tehdä. Matalampaa ihan itkettää, kun sitä harmittaa ja huolestuttaa niin kovasti, eikä toi korkeempikaan kovin onnelliselta näytä. Hyvää ratkaisua tähän pulmaan ei taida nyt ollakaan ja kaikki meidän suunnitelmat meni nyt ihan pieleen.

5 kommenttia:

 1. Voi pientä hempukka parkaa :o(
  Älä välitä, sattuu sitä paremmissakin piireissä. Toivottavasti selviät säikähdyksellä.
  Lohdutusrapsuja sinulle ja hiukan sille matalemmallekin ;o)

  VastaaPoista
 2. Voi sentään. Mutta tiedätkös. Maailma olisi aika vaikea paikka, jos aina kävisi niinkuin ihmiset suunnittelevat.

  VastaaPoista
 3. Harmitus tosiaan, pitikin sattua ikävästi. :( Mitä eläinlääkäri suositteli? Tuli mieleen, että jos kävisi nyt samantien sen valitun sulhonkin luona (jos ei vielä ole käyty), eli tehtäisiin kaksoisastutus, niin olisi mahdollisuus, että pennut/osa niistä voisi tulla puhdasrotuisiakin, riippuen tietty millon tärppipäivät oli/on. Dna-testillä sit selvittää pentujen isä, jos näyttäis, että joku pennuista vois olla ihan lapinkoira-lapinkoira.

  VastaaPoista
 4. Niin se taitaa olla, Isopeikko, vaikka noi ihmiset muuta luulee :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Mari. Ihmisten typeryyttähän tämä, mutta koira siitä joutuu kärsimään.

  Tuumailimme me sitä kaksoisastutustakin, leila, mutta päädyimme siihen, että turha on rasittaa Usmaa ylimääräisellä vauvanodotuksella, jos vaikka keväällä kuitenkin saisimme ne toivotut pennut..

  Keskeytys tehdään ensi viikon alussa. Eläinlääkäri vakuutti, ettei tähän uusimpaan lääkkeeseen liity samanlaista kohtutulehdusriskiä kuin niihin vanhoihin.

  VastaaPoista