torstai 7. huhtikuuta 2011

Usman tyttäret

Tulee vähän kiire näitten perhepotrettien ottamisessa, kun ensimmäinen ipana lähtee uuteen kotiinsa jo lauantaina. Tässä on mun kaikki kauniit tyttäret. Vasemmalta oikealle toi musta pikkuinen, jolla on korvat kuin saparot, on Utu. Keskimmäinen pörröturkki on Usva ja oikeanpuoleinen meidän oma Ainu.

Ne on keskenään aivan erilaisia, mutta kaikki kilttejä ja söpöjä tyttöjä. Mä en oikeestaan halua vielä ajatella, että ne muuttaa kohta pois, vaikka ne osaakin välillä olla melko riiviöitä..

10 kommenttia:

 1. Haa!
  Lopulta mullekin selvisi sukupuolijakauma. Minähän veikkasin syntyväksi näitä tyttölapsia, mutta puntit menivät tasan. Ellei sitten ne piilopallerokoirat kallista vaakaa...

  VastaaPoista
 2. Oliskohan se sitten se pallorohomma, Aila :D

  Niin meinaa vähän olla, Katjusha - siitäkin huolimatta, että koko huusholli haisee koirankakalta ja ipanat tekevät pahaa minkä kerkiävät :)

  VastaaPoista
 3. Äkkiä se on aika hurahtanut, vastahan sitä oli Usma odottava äiti ja nyt lapsoset laskettelevat jo pois kotoa :) Toivottavasti näistä söpöläisistä kuullaan vielä!

  Aina Valpas Maitomies, eli Rölli lähettää terveisiä koko poppoolle!

  VastaaPoista
 4. Aika kuluu tosi nopeasti vai lähetetäänkö nämä vallan alaikäisinä maailmalle?

  VastaaPoista
 5. Kiitos terveisistäja rapsutukset Röllille. Olen ymmärtänyt, että ainakin Usvan uusi emäntä aikoo kirjoittaa siitä blogissaan. Pitää lisätä linkki listalle ja toivoa, että nähdään kuinka koiru kasvaa :)

  Ei pistetä pikkuisia ennen aikojaan maailmalle, Villiviini :) Kennelliiton mukaan luovutusikä alkaa siitä, kun pentu täyttää 7 viikkoa ja lauantaina se tosiaan tulee täyteen. Muut ipanat jäävätkin sitten pitempään emon ja keinoemon hoiviin.

  Siitä ilmeisesti kiistellään, onko pennulle parempi aikainen vai peräti kuukautta myöhäisempi luovutusikä (kissanpennuillahan se on vasta 12 viikkoisena!). Varhaisemman luovutuksen puolesta puhujat ovat sitä mieltä, että pentu leimautuu paremmin uuteen perheeseensä, kun se pääsee sinne nuorempana. Minulla ei oikein ole tähän kantaa, kun en ole niin kokenut kasvattaja.

  Sen olen kuitenkin ehtinyt huomata (tämä on vasta toinen pentueeni) että jokainen koiruus on yksilö ja samassa pentueessakin lapsukaiset kypsyvät eri tahtiin.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kuvia Usvasta! :) On se niin hieno! PIan onneksi tavataan, viikko on mennyt niin todella hitaasti ;)

  VastaaPoista
 7. Usva on tosi rohkea! Se haisteli jo Tsarmin kanssa ja hyvin se meni :) Rohkeasti tuolla leikki ja nyt sitten nukahti :)) Ei oksentanut kertaakaan matkalla. Blogissa on kuvia.

  VastaaPoista
 8. Onpa kiva kuulla, Jänis. Kävin jo katsomassa söpöjä kuvia :)

  VastaaPoista
 9. Kissanpennut onkin kasvattajan helppo pitää kolmikuisiksi, mutta hyvin harvalla koirien kasvattajalla on aikaa/halua/mahdollisuutta opettaa jopa kymmenpäiselle pentulaumalle sisäsiisteyttä, käytöstapoja, narussa ulkoilua, sosiaalistamista (vieraat paikat) jne., joten se 7-8 vko:a on senkin vuoksi koirilla ihan ok ikä luovutukseen. Tosin joidenkin pieniä pentueita saavien kääpiökoirarotujen kasvattajat pitävät pennut pidempään kotona, mutta 2 minipentua onkin käytännön kannalta ihan eri kuin 5 jättiä, tai edes keskikokoista.

  Kissoissakin ns. navettapennut on parempi ottaa jo ennen 3kk ikää mm. juuri sosiaalistumisen vuoksi.

  Molempi parempi siis. :)

  VastaaPoista