sunnuntai 7. elokuuta 2011

Pari asiaa lapinkoirista

Aateltiin Ainun ja Seitan kanssa paljastaa teille pari faktaa lapinkoirista, semmosta, joista itseään osaavina pitävät koiraihmiset voi kyllä olla eri mieltä.

Me kaikki kolme nimittäin tykätään vaihtelusta ruokavaliossa - sanokoon ihmiset mitä lystää. Ei oo ollenkaan kiva pistellä samaa pöperöö joka päivä, varsinkaan tommosia kuivanappuloita (me ollaan vaihteeks tommosella dieetillä. Talvella syötiinkin pitkään omatekoista ruokaa ja välillä jopa purkkiherkkuja). Siks meidän matalampi ostaa meille aina välillä uudenmoista sapuskaa.

Aluks se aina sekottaa ne uudet nappulat tonne vanhojen sekaan, ettei meidän vatta menis linkousohjelmalle muutoksesta. Sitten on vähän aikaa kauhee homma lajitella ne uudet, hyvät, raksut sieltä vanhojen, tylsien, seasta. Sitä hommaa Ainu tossa on just tekemässä.

Toinen juttu, joka haluttiin kertoo, on se, että helteillä lapinkoirat säilyy parhaiten kellarissa. Se on tullu tänä kesänä testattua. Toi ovi, jota Ainu tossa kattoo, kun mä just tuun sieltä, on aina meille auki. Kuvia sieltä alakerrasta ei saa otettua, kun ei siellä ole kuin semmonen himmee lamppu, joka syttyy liikkeestä. Sinne me kumminkin mennään monta kertaa päivässä ottaan nokoset hillohyllyjen alle, perunalaarin viereen ja usein on hyllyllä muutama kissakin rivissä samoissa vilvottelupuuhissa.

6 kommenttia:

 1. Meidän poika ei syö nappuloita ruokakupista ollenkaan. Kuppiinsa se sallii vaan hyvät pöperöt, vaikka se kuitenki popsii ilolla nappulat sellaisista aktiviteettipaketeista (=talouspaperirulla jonka sisään piilotettu nappulat)... Ruuaksi se popsii riisiä ja siansydäntä/-kieltä tms, kanankauloja ja kaikenlaisia lihaherkkuja. Se on kans varsin veikeä tuon kielensä kanssa, oppinut noukkimaan lihanpalat riisin seasta... On siinä aina vähä tekemistä ku yrittää syöttää sille riisitkin :D

  VastaaPoista
 2. Viisaita koiria, kun osaavat hyödyntää kellarin viileyden. Ja on ne kissatkin viisaita.

  Meidän kissä etsii myös asunnon viileimmät paikat. Kylmä kylppärin lattia avoimen ikkunan alla on yksi sen suosikkipaikka.

  VastaaPoista
 3. Siinä onkin menossa varsin hyvä lajittelu!

  VastaaPoista
 4. Voi kyllä meidän pikku suursyömäri söisi varmaan mitä tahansa nappulaa vaikka säkillisen kerrallaan jos vain saisi.. :D

  Kovasti on Ainulla samanlainen ilme kuin Utulla tuossa alakuvassa, vaikka vaaleat posket vähän koittavatkin harhauttaa :)

  VastaaPoista
 5. On hyvä, että koirat tietävät itse :) Ihmiset ovat usein vähäisen jääräpäitä :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne koiratkin tietää: vaihtelu virkistää! Kukas sitä samaa pöperöä jaksaisi päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodet pääksytysten syödä? No, ei kukaan!

  Ja ihanaa, että on kulku kellarin viileyteen näppärästi sisätiloista, niin pääsee hyödyntämään sitäkin. Meillä ei sellaista vaihtoehtoa ole. Siksi onkin vain kastelut käytännössä toimineet viilentiminä kesäkuuman aikaan.

  VastaaPoista