maanantai 22. elokuuta 2011

Sulhasta vailla - aina vaan


Kattokaa nyt, kuinka ihana koirapoika on tuolla linkin takana! Matalampi ihastui sen kuviin niin, että kerkes jo Seitalle kosaista ennen kuin oli tutkinut asiaa tarpeeksi (hätähousu). Perusteellisemman lukemisen ja kuvien syynäyksen seurauksena selvisi, että Kassulla on rotumääritelmän mukaan ulkonäössään juuri samat puutteet kuin Seitalla, eli vähän liian pitkä kuono, matala otsapenger ja isot korvat. Muuten molemmat onkin tietysti maailman ihanimpia ja hurjan kauniita lapinkoiria.

Meidän matalampi tahtois niin kovasti löytää Seitalle semmosen kivan sulhon, joka on tietysti terve ja tarkastettu, jolta puuttuu nuo edellä mainitut viat, jolla olis lempeä, mutta aika rohkea luonne ja joka ehkä periyttäisi myös tuota vaaleata väriä.

Yllättävän vaikeata on löytää sopivaa isikoiraa - varsinkin, kun olis kiva löytää vielä semmonen uros, jolla ei ennestään oo hirmuisesti pentueita. Se nimittäin olis rodunkin kannalta parasta.

EDIT: Kaikki vinkit kiitollisuudella vastaanotetaan. Huomionarvoista on kuitenkin se, että meidän koiramme eivät ole paimensukuisia (vaikka siltä kovasti näyttävätkin) vaan ns. "näyttelylinjaisia".

8 kommenttia:

 1. Ihminen kantaa koiran rakkaushuolia, mukavaa :)

  VastaaPoista
 2. http://personal.inet.fi/koti/pessi_ja_pyry/Pyry.html

  http://www.lappalaiskoiragalleria.org/show.php?koira=2771

  http://www.lappalaiskoiragalleria.org/index.php?koira=913

  Olikos näissä Seitalle sulhoa :)

  VastaaPoista
 3. Mä en tämmösenä koirarotu-ummikkona voi käsittää, miten niin "liian pitkä kuono" tai vielä vähemmän "isot korvat". Kenen ulkonäkömakumieltymysten mukaan tommoset kriteerit on luotu? (Tuskin koirien ainakaan.) Vai aiheutuuko koiralle jotain haittaa tai ongelmaa matalasta otsasta tai isoista korvista?
  No, komia kavaljeeri meni sitten sen siliän.

  Vaan on sitä ammoisina aikoina ihmislapsillekin tarkoin puolisoita valittu... ehkei ulkonäkökriteerein niinkään. Kenties nykyisin enemmän siihen tapaan.

  VastaaPoista
 4. Saattavat nuo karvakorvat joskus toivoa, että saisivat itse valita, mutta voisi siinä käydä aika huonostikin.. ;-)

  Kiiiitos vaivannäöstä, Satu:) Komioita koiranpoikia olit löytänyt. Harmi vaan, että kaksi niistä näyttää olevan paimensukuisia ja niiden kasvattajat haluavat pitää yleensä linjansa "puhtaana", eivätkä anna koiriaan kumppaniksi näille "tavallisille" suomenlapinkoirille.

  Tuo Saraharjun kennelin koira vaikuttaa kiinnostavalta, mutta sekin asustelee hurjan kaukana täältä Lappajärveltä :)

  Juu, on tämä koirankasvatus osittain aika pöhköä puuhaa, Aila. Terveyteen ja luonteeseen liittyvien ominaisuuksien tarkan harkinnan ymmärrän hyvin, mutta nuo ulkonäköasiat ovat joskus vähän turhauttavia. Toisaalta, jos niitä ei pyrittäisi ohjailemaan, rotu saattaisi vähitellen muuttua tunnistamattomaksi ja silloin ei varmaan voitaisi enää puhua tietystä koirarodusta..

  VastaaPoista
 5. Kyllä Seita poikakaverin vielä löytää, sen verran kaunis ja uljas näky kuvassa!

  VastaaPoista
 6. http://www.dagolas.fi/jalostus_urokset.htm

  <-duutsoni ja ferrari (varsinkin tää viimene) vois sopia aika hyvinkin teidän vaalealle neitoselle :) Sukusiitosprosenttia en päässy mittailee ku kennelliiton sivut ei jostain hyvästä syystä toimi :(

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinistä, Heidi. Olen minä tuonne Dagolasin sivuillekin kurkkinut, mutta nyt katsoin uudestaan ja kyllä tuo Ferrari tosiaan vaikuttaisi aika kivalta. Taidanpa ottaa yhteyttä ja kysyä lisää :)

  VastaaPoista
 8. No hyvä että tuntu sopivalta, itekki katoin lappalaiskoiragalleriasta vielä enemmän ferrarin kuvia ja korvat sekä kuono olis ainakin oikeanlaiset (jos miettii noita sietan puutteita) ja fin mva näytti kennelliitonsivuilla lukevan kun siellä käväisin ;) sukusiitosproskin 0. oot kyllä varmaan itekin ehtinyt jo katsella nää ko.jutut :)

  VastaaPoista