perjantai 14. marraskuuta 2008

Mitä tarkoittaa kiltti?

Korkeempi ihminen lähti taas moneksi päiväksi jonnekin koiranruuantienausreissuun. Meidän pitäis nyt kuulemma olla oikein kilttejä, kun toi matalampi on tavallistakin kehnommassa kunnossa, eikä oikeen meinaa jaksaa meidän kanssa. Sitä mä vaan ihmettelen, että mitä se kiltti tarkkaan ottaen tarkoittaa.

Ilmeisesti ei ainakaan ketsuppipullon hakemista tiskipöydältä tai juoksemista leipäveitsi suussa Seitan perässä. Juu-u, sillai pääs käymään eilen. Oli mulla kyllä ihan asiallisesti se kahvapuoli suussa ja terävä pää osoitti Seitan persuksiin, kun se töpsötti edellä. Ihminen ei vissiin vaan taas tykänny. Mä päättelen semmoset asiat sen osalta nykyään äänenvoimakkuudesta ja nyt oli mökä kyllä sieltä asteikon yläpäästä.

Tänään se ei oo vielä pahemmin huutanu, mutta nyt ei voi olla varma johtuuks se siitä, ettei se jaksa vai siitä, että me kerrankin ollaan onnistuttu olemaan kilttejä - mitä ikinä se ihmisen mielestä tarkoittaakin. En tiedä.

Nyt riittää tää filosofointi. Hampaat kaipaa toimintaa. Taidan mennä silppuamaan parit munakennot tai muuta mukavaa, mitä pöydältä löytyy. Jaa että miksikö en niitä neljää eri sorttia puruluita tai viittätoista lelua, jotka mulle on hankittu? No, ei tiäteskään! Nehän on jo mun, eikä niistä sitäpaitsi leviä lattialle alkuukaan yhtä hauskaa sotkua...

1 kommentti: