tiistai 6. lokakuuta 2009

Eläinten viikko

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä eläinten viikkoa. Käytännössä se varmaan tarkottaa sitä, että kaikenmoiset eläinsuojeluyhdistykset järjestää tapahtumia ja yrittää muistutella ihmisiä siitä, että eläimistä pitäis pitää parempaa huolta.

Täällä Suomessakin ihmiset ottaa edelleen ihan liian hepposin perustein lemmikkejä ja jättää ne sitten huonolle hoidolle tai hylkää kokonaan , kun niille itselle tulee vaikeuksia tai söpöstä pienestä koiranpennusta onkin kasvanu vaativa, tuhojaan tekevä, huonosti käyttäytyvät rotkale.

Olis hyvä, jos semmoset ihmiset, joilla on varaa ,antais aikaa, rahaa tai muuta apua yhdistyksille, jotka yrittää pitää huolta niistä eläimistä, joista ei enää kukaan muu välitä. Ei me koirat, kisut ja muut lemmikit oikein omin avuin täällä Suomen oloissa pärjätä, vaikka kasvihuoneilmiöstä puhutaankin - tai sitten tulee muita ongelmia, niinku nyt ne citypuput siellä pääkaupunkiseudulla.

Tärkeä on tietenkin myös villieläinten, tuotantoeläinten ja koe-eläinten tilanne, mutta ne on niin surullisia juttuja, etten mä viitti tässä enempää semmosista puhua. Lukekaa muualta, kun toi matalampi on näissä asioissa semmoinen itkupilli...

Joka tapauksessa hyvää eläinten viikkoa kaikille eläimille ja ihmisille. Pidetään huolta toisistamme.

2 kommenttia: