sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Mörkö ja Essi


Me ei sit Seitan kanssa ruveta vanhoiks koiriks ollenkaan. Se me päätettiin alkuviikosta, kun valvottiin kolme yötä kuunnellen ton Essin haukkumista. Matalammallakin meinas ihan käämit kärytä, kun ei auttanu lempeä puhe, eikä suuttuminen. Aina, kun ihminen kiipes takas yläkertaan nukkumista yrittämään, Essi alkoi taas huutaa.

Lopulta, pari yötä sitten, ihminen keksi kertoo Essille, ettei mörköjä oo olemassakaan ja jätti yöks valot alakertaan päälle, jotta se näkee, ettei siellä tosiaankaan oo mitään hirmuista vaanimassa. Se sit auttoi. Ilmeisesti Essillä on jo vähän huono näkö ja sumua päässäkin, eikä vaan ulkopuolella, niinku tossa kuvassa. Kun se näkee tuommoisia hahmoja pimeessä, kuin mä tuossa yläkuvassa, ei oo ihmekään, jos rupee pelottaan.

Korkeemman ihmisen mielestä mulla on siinä kuvassa nimittäin tarkkaan katsottuna kahdet silmät ja kyllä semmonen koiralla munkin mielestä olis aika hirvittävää.

5 kommenttia:

 1. Pitikin oikein tihrustaa kahteen otteeseen. Kyllä siellä näky kahdet silmät! HUI!
  Essi oli ihan oikeassa, kun ulsisi. Kuka sitä nyt yksin pimeessä tahtois olla.
  Meidän Mintulle jätettiin radiokin päälle, jos jäi yksin.
  Iskelmälle... :)

  VastaaPoista
 2. Aku Ankka lauloi eräässä tarinassa "suo mulle hauta pohjassa meren kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren".

  Tämä peikko on nähnyt miten ajattelu sulaa pois ja rupeaa näkemään mörköjä ja kaikkea pelottavia juttuja ja pitämään niitä oikeana. Se Essi parka ei varmaan yhtään ymmärrä mistä on kysymys. Miksi maailma on yhtäkkiä niin erilainen.

  Eikä sen maailman muutosta ole helppo ymmärtää. Se on päällepäin ihan sama koira kuin ennenkin.

  Peikolta karvatuppoja sinne teille ja kaduille kaikkien iloksi.

  VastaaPoista
 3. Mahtoikohan Minttu salaa itsekseen harrastaa koiratanssia :)

  Se on niin kamalan surullista, Isopeikko, mutta täytyisi kai vaan jaksaa olla kärsivällinen ja toivoa, ettei se hiljakseen pois hajoava rakas kovin paljon itse siitä kärsi..

  VastaaPoista
 4. Kyllä eläimetkin pelkävät,
  tai vaistoavat asioita,
  ja tulevat levottomiksi.

  Kahdet silmät siinä kuvassa näkyi,
  olipas oikea Halloween-koira!

  VastaaPoista
 5. Voi sitä Essiä. :) Tavallaan hauskaa, mutta toisaalta myös surullista, jos alkaa näkö heiketä ja tulee siitä epävarmaksi.

  VastaaPoista