keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Haaste


Saatiin Lumekselta ja Leilalta tuommoinen kiva nappi ja haaste, jonka säännöt menee näin:

HAASTE KUULUU NÄIN:

1. Laita tunnustus blogiisi.

2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.

3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.

4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.

5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.


Meillon nyt just Seitan kanssa muuta puuhaa, joten annetaan ton matalamman ihmisen vastata noihin sillä aikaa, kun me hoidetaan tää vääntö rengasluusta loppuun....

Siis matalamman ihmisen vastaukset:

1. Hajuaisti: on koirille kuulemma tärkein, mutta minulla on sen kanssa ongelmia. Allergia on vaivannut lapsesta saakka, eikä tämä iso karvattilauma ja siivoton koti mitenkään helpota nenän tukkoisuutta. No, joidenkin haisujen kohdalla olen ihan tyytyväinen, että ne tuntuvat tukkoisen nenän läpi vaimeampina. Tulikin tästä mieleen, että pitäisi taas siivota kissanvessat...

2. Tunto: Taitaa olla kuulon ohella meikäläiselle tärkein aisti. Moninaisista sairauksista johtuen elämäni on täynnä kipua ja esimerkiksi kuuma ja kylmä vaikuttavat voimakkaasti. Sitäkin enemmän nautin sitten pehmoisten turkkien silittelystä, samettikorvien hypistelystä ja lämpimänkosteista nuolaisuista kämmenselässä.

3.Myös makuaisti toimii minulla ajoittain epänormaalisti. Siihenkin on syynä erinäiset sairaudet. Niinä päivinä, kun se toimii, nautin kyllä kovasti hyvin valmistetusta ruuasta.

4.Kuuloaisti on minulle tärkein. Hahmotan ympäristöä, ihmisten tunnetiloja ja tilanteita äänien avulla. Fibromyalgian myötä olen myös tullut yliherkäksi kovalle, pitkäkestoiselle melulle. Enää ei taitaisi onnistua työskenteleminen päiväkodissa..

5. Näköaistini on kovin valikoiva. Pystyn lähes loputtomasti häivyttämään näkökentästäni kaikki kiusalliset ärsykkeet, kuten viikkaamista odottavat pyykkikasat. Toisaalta nautin kovasti kauniista esineistä, maisemista, muodoista ja väreistä. Olen silti Pikku Prinssin kanssa vahvasti samaa mieltä siitä, että tärkeimmät asiat näkee vain sydämellään.

Haastetta eteenpäin halutaan heittää Ailalle, Jussille, Tainalle, Bamiellalle ja Arjaannelille .

Hahaa, ja kerta kiellon päälle, eli haastamme sääntöjä venyttäen myös kuudennen, kun ensin kävin kurkkaamassa, enkä ainakaan pikakurkistuksella nähnyt Ofelian vielä vastanneen tähän haasteeseen.

6 kommenttia:

 1. Kivaa! Kiitoksia! En oo tällaista vielä nähnytkään. Ja eka kerta kun ei hajuakaan mitä napissa sanotaan... =D Teen tän varmaan huomenna, nyt vaivaa narskutuspäänsärky.

  (Sanavahvistuksena "reccus" - vähän siis kuin "rekkus" eli terveisiä rekuilles nyt sit!)

  VastaaPoista
 2. Miepä otan haasteen kiitos ja tänks vastaan!
  Jos vaan taas onnistun muistamaan, että miten mä saan sinne tekstiin ne linkitykset.
  Tai siis sen viivan sinne Suklaamurun ja Kermakaramellin alle.
  Mä en oo ihan tollo, mutta melkein.

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta :) mie en osaa laittaa blogiini, mutta, kun tyttöni tulee kotiin syyslomalle niin laitan sitten. Yritän muistaa...Halauksia Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 4. Onko sun Akka Krätisee loppunut? Kävin etsimässä, mutta en ainakaan eilen löytänyt sitä...

  VastaaPoista
 5. Kiitos kehunapista! Tosin en ymmärrä, mitä siinä lukee ...
  Jatkoin haastetta eteenpäin.
  Kivoja veijareita nuo Usma ja Seita! Ethän tätä blogia lopeta?!?

  Iloa ja valoa sekä hyvää vointia toivotellen

  VastaaPoista