perjantai 24. lokakuuta 2008

Sataa

Tänään täällä sataa kuin saavista kaataen, eikä ulkona ole kivaa. Seita on kuin pieni sieni. Sen turkki imee vettä ja vaihtaa rapakossa väriä kermanvalkoisesta kuraisen ruskeaksi. Vinskiä sen sijaan ei kaatosade haittaa. Tuolla pihalla se istuu häkissään ja hörppii vettää rännistä. Siinä taitaakin olla vähän saukon vikaa, kun se aina lutraa veden kanssa (tiesittekö muuten, että saukon latinankielinen nimi on Lutra lutra). Sen karvakin on paksu, kiiltävä ja aivan kuin vahapeitteinen.

Kuviakaan ei kuulemma tänään tule, kun sisällä on valot päälläkin aivan hämärää. Nyt meitä kaikkia nukuttaa, mutta äsken Seita huvitti meitä. Se ei vissiin tiedä ollenkaan, että se kasvaa, vaan yrittää edelleen änkeä paikkoihin, joihin se vielä pari viikkoa sitten mahtui. Nyt se luikersi sivuttain sohvan alle hakemaan palloa, joka siltä sinne karkas. Juuttui kuitenkin massustaan kiinni ja kiljui kuin syötävä. Mun piti ihan mennä hakemaan ihminen pesuhuoneesta hätiin. Se sit nosti sohvaa ja Seita pääs pallonsa kanssa leikkimään. On se melkoinen höpötassu.

1 kommentti:

  1. Huima ja Virve kävivät ihmettelemässä kahden sapelihammastiikerin elämää. Tomeraa ei ihmetytä yhtään, se kysyy miksei hänellä ole samanikäistä leikkiseuraa, kun mummu on ihan kalkkis.

    VastaaPoista